Vi startade Klackebos Kennel 1994. Vr mlsttning var att bli sjlvfrsrjande p att avla fram tidigt jagande hundar med bra skall och god mentalitet. Dessa tre egenskaper r vran ledstjrna.

Före kennel tiden har vi haft olika jakthundsraser och ägnat mycket tid till jakt och hundar. Utifrån dessa erfarenheter har vi valt tre intressanta jakthundsraser för egen jakt och avel, och är mycket nöjda med dessa raser. Vi följer de avelsregler som är fastställda för respektive ras. Vid val av täckhund följer vi våra egna avelskriterier och en avelsstrategi som förhoppningsvis ger en avkomma som är sund och frisk med god mentalitet och stor jaktlust.

Korthårig Tax
Se fakta och fotoalbum, bilder på taxar och bilder på valpar

Norrbottenspets
Vid jakt i syd och mellansverige med täta klövviltstammar är min och andras erfarenhet att norrbottenspetsen fungerar utmärkt som allroundjagande hund. Det ligger i norrbottenspetsens jaktanlag att skälla ståndskall mot allt vilt som ej går undan eller är oåtkomligt. När det gäller klövvilt tar hunden ej ann gamla löpor, men går ofta upp i vind och reser eller ställer vilt. Norrbottenspets används bevisligen som älg, björn och vildsvinsställare. Det stora användningsområdet är idag specialisering som trädskällare på skogsfågel. (www.tradskallare.se) Rasens jaktduglighet och jaktinriktning påverkas säkert av var man bor och jagar. D.v.s jaktmark, viltsituation samt vilken jaktform man föredrar. Nobsen är en lydig, följsam och trevlig familjehund.

Luzernerstövare
Utmrkande fr Luzernerrasen r att de r lugna, timida och samarbetsvilliga samt har som regel mycket hrbart och mngfaceterat skall.
Avel bedrivs i liten omfattning vid efterfrågan/beställning av valpar.

Vill du ha mer information om Klackebos Kennel eller mer specifik information om valpar alternativt valpkullsplanering s kontakta grna oss fr ytterligare information.

Vr avsikt r att ka vr kunskap om genetik. Samt att leverera jaktligt och extrirt framstende hundar med mycket god mentalitet.